Cateva statistici despre statusul marital al utilizatorilor romani de Facebook

Cateva statistici despre statusul marital al utilizatorilor romani de Facebook
  • Cei mai multi dintre romanii care si-au declarat pe Facebook tipul de relatie in care se afla cu partenera/ul sunt casatoriti (42%) sau singuri (32%)
  • Peste jumatate dintre barbatii prezenti pe Facebook (58%) nu au declarat tipul de relatie in care se afla cu partenera/ul. Aceeasi situatie se regaseste si in cazul femeilor, 54% din conturi nu prezinta detalii referitoare la tipul relatiei
  • Femeile tind sa declare ca sunt casatorite (48%) mai mult decat barbatii (36%). Barbatii tind sa declare ca sunt singuri (38%) mai mult decat femeile (26%)
  • Nu exista diferente substantiale in ceea ce priveste tipurile de relatii, in diverse regiuni geografice

Care sunt tipurile de relatii in care se afla romanii prezenti pe Facebook?

In Romania exista aproximativ 8.6 milioane conturi Facebook. Dintre acestea 56% (4.780.000 conturi) nu au declarat statusul marital.

Dintre utilizatorii care au declarat tipul relatiei cu partenera/partenerul, 42% declara ca sunt casatoriti, 32% sunt singuri, 18% se afla intr-o relatie (“In a relationship”), 4% sunt logoditi, 1% spun “It’s complicated”, 1% se afla intr-o relatie deschisa, 1% sunt separati si 1% vaduvi.

Distributia_statusului_marital

Care sunt tipurile de relatii in care se afla barbatii? Care sunt tipurile de relatii in care se afla femeile?

Din totalul conturilor de barbati (peste 4.3 mil conturi), 58% nu au declarat tipul relatiei in care se afla cu partenera/ul. In randul femeilor din Romania, prezente pe Facebook (peste 4.2 mil conturi), procentul celor care nu au dorit sa faca public tipul relatiei este de 54%.

Avand in vedere doar conturile care au declarat tipul relatiei, se observa ca barbatii tind sa declare mai mult decat femeile ca sunt singuri. 38% dintre conturile barbatilor declara ca sunt singuri, iar in cazul femeilor procentul este de 26%.
Drept echivalent, femeile tind sa declare ca sunt casatorite mai mult decat barbatii, 48% dintre femei declara ca sunt casatorite, spre deosebire de 36% dintre barbati.

Status_genul_biologic

Cum sunt tipurile de relatii maritale in diferite regiuni ale Romaniei? Exista diferente?

Nu exista diferente substantiale intre tipurile de relatii in diferite regiuni geografice. In fiecare regiune, fie ca este vorba despre Moldova si Bucovina, Muntenia, Oltenia si Dobrogea sau Transilvania si Banat, cei mai multi utilizatori Facebook declara ca sunt casatoriti (44% in Transilvania si Banat, 43% in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, 42% in Moldova si Bucovina, 40% in Bucuresti si Ilfov). A doua mare categorie de utilizatori, dupa cei casatoriti sunt cei care se declara “Singuri”. Nu exista diferente substantiale intre regiuni: 33% in Moldova si Bucovina, 32% in Bucuresi si Ilfov, 32% in Muntenia, Oltenia si Dobrogea si 30% in Transilvania si Banat.

status_regiune

Share Button
 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply